Vyžiadajte si nezáväznúcenovú ponuku Kde nás nájdete?


    Odoslaním formulára dávam týmto v súlade s § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov svoj súhlas spoločnosti ZAMA interiér s.r.o. na spracovanie mojich osobných údajov za účelom kontaktovania a zaslania obchodných ponúk.

    form_popup

    Interiérové trendy pre rok 2020

    Každým rokom sa obľúbenosť a popularita interiérových trendov mení a práve to udržuje veci v pohybe a robí ich zaujímavými.

    S príchodom nového roka je čas sa pozrieť na to, aké trendy môžete očakávať. Dizajnové trendy Vám môžu priniesť inšpiráciu pre Váš projekt alebo pripravovanú prerábku. Vyberte si však to, čo je pre Vás zaujímavé a citlivo tieto trendy zapracujte do Vášho interiéru – vytvorte si svoj vlastný štýl.

    FARBY NAHRADIA SIVÚ 

     

    Tento trend prichádzal  na scénu postupne už dlhšie obdobie. Nie je to teda žiadna novinka. Tentoraz by sa však mal ale prejaviť vo veľkom štýle. Podľa svetovo uznávaných dizajnérov a odborníkov by mal nahradiť neutrálne sivé a béžové plochy vo Vašich interiéroch. Tešte sa teda na odvážnejšie a tmavšie farby použité namiesto tradične neutrálnej palety.

    Farby ako námornícka modrá a lovecká zelená pôsobia dôstojne a pokojne. Stále ich môžeme považovať za dostatočne tradičné farby s využitím vo Vašich obývačkách a jedálňach

    Šepká sa, že spomedzi modrých námorníckych tónov pravdepodobne vzíde aj pomyselný víťaz pre označenie ´Farba roka 2020´

    WABI SABI

     

    Tento trend, ktorý postupne prestupoval svetovú interiérovú tvorbu by mal tento rok zaznamenať svoj najväčší rozmach. Wabi sabi vznikol z vplyvov japonskej kultúry.  Filozofia tohto trendu vychádza z pochopenia, že veci ktoré nás obklopujú nemusia byť vždy dokonalé, symetrické a nemenné. To sa premieta do interiéru dekorovaného rustikálnymi a prírodnými materiálmi so silným prvkom patiny a hrubo opracovaných prírodných materiálov.

    KUCHYNE NIELEN BIELE

     

    Všetky kuchyne biele? Tak tento trend, aj keď pravdepodobne dostatočne nadčasový, už úplne neplatí. Predpovede smerujú skôr k očakávaniam, hovoriacim “viac ako len biela”. Posun teda bude v použití materiálov, ktoré zachovajú štýl presvetlený a žiarivý, ale nebude limitovaný len na bielu. Noví majitelia sa budú tešiť viac z akcentov v podobe prírodného dreva. Vo veľkej miere sa očakávajú vplyvy aj všadeprítomého škandinávskeho štýlu.

    RATAN A PRÚTIE

     

    Ako to už zvyčajne býva aj tento materiál zažíva svoj “comeback”. Mnohým nám pripomína naše detstvo. Či už sa jedná o kreslo, stolík, alebo len dekoratívny košík, pôsobí v interiéri teplým a príjemným dojmom. Dokáže jemne vyvážiť moderný interiér tradičným štýlom.

    BIOPHILIA

     

    Nový trend, ktorý spája človekom vytvorený dizajn a prírodné elementy. Tento trend vychádza resp. dopĺňa nedávne ekologické uvedomenie spoločnosti v odpovedi na klimatické zmeny a dopyt po trvalej udržateľnosti. Na túto zmenu rýchlo zareagovali mnohé interiérové štúdia a dodávatelia. Recyklované drevo použité vo forme stoličiek, stolíkov, podlahových krytín. Živé rastliny v rôznej forme. Využívané sú všetky prírodné elementy: kov, drevo, kameň ale aj ručne vyrábané textilné doplnky z organickej bavlny alebo vlny v podobe závesných dekorácií .