Vyžiadajte si nezáväznúcenovú ponuku Kde nás nájdete?


    Odoslaním formulára dávam týmto v súlade s § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov svoj súhlas spoločnosti ZAMA interiér s.r.o. na spracovanie mojich osobných údajov za účelom kontaktovania a zaslania obchodných ponúk.

    form_popup

    Aké budú interiérové trendy v roku 2022 ?

    Aktuálne dianie vo svete ovplyvňuje všetky oblasti našich životov. Mnohí z nás presunuli pracovné prostredie do svojich domovov, v ktorých trávime nepomerne viac času. Náš interiér sa dostal pod oveľa väčší drobnohľad nás samých.

    Vo svojich domovoch sa chceme cítiť hlavne útulne a pohodlne a to aj na dlhší čas než ráno pri raňajkách a večer po práci. Dizajnové výstrelky ustúpili praktickým a multifunkčným riešeniam.

     

    1. MULTIFUNKČNÉ PRIESTORY

    Každá miestnosť v byte či dome poskytuje príležitosť. Vyťažte maximum z každého zákutia. Pracovný kút sa v menších interiéroch stáva súčasťou obývačky, spálne či dokonca aj kuchyne. Netreba zabúdať aj na vertikálny priestor. Staromestské byty s vysokými stropmi ožívajú s použitím rebríkov a plošín.

    Potrebu vytvárania multifunkčných priestorov v najväčšej miere reflektuje nábytkový dizajn. Nábytok v súčasnosti potrebuje spĺňať dvojitú službu. Okrem dizajnovej je kladený extrémne vysoký dôraz na praktickosť, ergonómiu a  úložný priestor aj v miestach, kde by ste ho nečakali. Ideálnym riešením je nábytok vyrobený na mieru.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    2. TROCHU ´RETRO´

    Ako sme spomenuli v úvode článku, pomyselnou čerešničkou na torte interiérového dizajnu sa stávajú jednotlivé retro kúsky alebo črty. Prečalúnená vintage pohovka z blšieho trhu. Alebo renovované pôvodné parkety s nadčasovým vzorom rybej kosti. Skrátka jemný dotyk retra, ktorý zjemní ostré hrany funkčného riešenia  a podľa zvoleného kúsku  dodá  potrebnú útulnosť, či nádych luxusu.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    3. A ČO FARBY ?

    Umiernené neutrálne až pastelové farby. Tieto nám poskytujú pevný základ, ktorý potom môžeme vo forme doplnkov ozvláštňovať a experimentovať aj s krátkodobejšími trendami. V roku 2022 si určite bude z čoho vyberať:

    Tých odvážnejších určite poteší farba roku zvolená firmou Pantone. Za prezývkou ´Veri Peri´sa ukrýva netradičná hravo – drzá brčálovo modrá farba.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Fanúšikovia jemnejších, klasickejších tónov sa môžu inšpirovať farbami, ktoré pre rok 2022 odporúčajú nemenej známi Sherwin Williams a Benjamin Moore. Keď sa zelená stretne so sivou vznikajú odtiene, ktoré zaujmú nielen svojimi poetickými názvami ale aj univerzálnym využitím v interiéri. Obe z dvojice farieb ´Evergreen fog´ a ´October Mist´  sú inšpirované prírodou a prináležia k nim elegantné a nadčasové palety zemitých odtieňov.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    4. TIP DIZAJNÉRA : TAPETY TAM, KDE BY STE ICH NEČAKALI

    Všetci vieme, že tapety na stene sú skvelé na dotvorenie celkovej atmosféry interiéru. Užite si trochu zábavy a použite tapety aj na menej očakávaných plochách. Napríklad na vstavanú skriňu. Alebo ako dekoračný panel, či zadnú stenu v otvorenej skrinke. Interiéru dodajú hravosť a jedinečnosť .

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Radi Vám pomôžeme s realizáciou Vášho vlastného nábytku na mieru,  zatiaľ si môžete pozrieť našu galériu a načerpať inšpiráciu.

    POZRITE SI GALÉRIU >> 

    MÁTE OTÁZKU? NAPÍŠTE NÁM >>

    AKO SI V DNEŠNÝCH DŇOCH ZAOBSTARAŤ SKRIŇU ALEBO NÁBYTOK NA MIERU ? >>