Vyžiadajte si nezáväznúcenovú ponuku Kde nás nájdete?


    Odoslaním formulára dávam týmto v súlade s § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov svoj súhlas spoločnosti ZAMA interiér s.r.o. na spracovanie mojich osobných údajov za účelom kontaktovania a zaslania obchodných ponúk.

    form_popup

    Aké budú interiérové trendy v roku 2019?

    Aj keď sa rok 2019 začal len nedávno, dizajnéri a renomované nábytkárske spoločnosti už majú trendy jasne stanovené. Prvé lastovičky sme mohli vidieť už na Salone del Mobile Milano.

    Prinášame Vám prehľad základných elementov, farieb a detailov, ktoré by v modernom interiéri roku 2019 nemali chýbať.

    FARBY

     

    Uplynulým rokom dominovala najmä tmavo sivá a matná čierna. Rok 2019 nám prináša potešiteľne viac variability. Základnými farbami sa stávajú  svetlé pastelové farby v neutrálnych odtieňoch. Najmä svetlá sivá, fialová, červenkastá, béžová, jemné ílové odtiene a popularitu si aj naďalej udrží Millennial Pink…

    Okrem týchto neutrálnych odtieňov sa na výslnie pýta jedna výrazná farba, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou zabojuje o post farby roka 2019. Fľašková zelená alebo tzv. Night Watch. Chytľavý mix zelených tónov, schopný priniesť do interiéru sviežosť bez straty elegancie. Vzostup obľúbenosti tejto farby sme už mohli zaznamenať aj v módnom priemysle.

    Night Watch sa výborne kombinuje so svetlými  kamennými povrchmi (mramor, terrazo), porcelánovými a zlatými doplnkami. Vyzerá to tak, že v roku 2019 nahradí práve obľúbenú matnú čiernu farbu.

     

     

    GEOMETRICKÉ A ETNICKÉ ´TRIBAL´ MOTÍVY

     

    Zatiaľ čo geometrické vzory sa vďaka ich symetrickej harmónií tešia obľúbenosti takmer vždy, rok 2019 bude navyše priať aj etnickým menej pravideľným ´Tribal´vzorom.

    Hlavným dôvodom ich obľúbenosti je ich teplý až familiárny výsledný dojem, ktorý pomáhajú v interiéri vytvoriť. Darí sa im prinášať viac života do jednotlivých miestností v priamej reakcií na dnešný trochu prísny priamočiary dizajn.

     

    TERRAZO JE NOVÝ MRAMOR

     

    Vzhľadom na pretrvávajúcu popularitu dizajnu 50-ich rokov architekti do interiérov s obľubou už niekoľko sezón zaraďujú mramorové prvky a detaily. Ako všetky veľké trendy aj éra mramoru sa pomaly chýli ku koncu. A čo ho nahradí?

    Predstavujeme Terazzo!

    Kompozitný materiál, ktorý sa skladá z mramoru, kremeňa, žuly a skla. Historicky sa vyrábal predovšetkým z mramorových kúskov zmiešaných s betónom, ale moderné verzie pridávajú achát, sklo aj žulu, vytvárajúc pútavú mozaiku a  vizuál vhodný pre súčasný domov.

     

     

    ZLATÉ DETAILY A ´BIO´

     

    Spoločne s príchodom neutrálnych farieb sa menia aj jednotlivé dekoratívne prvky. Obľube sa budú tešiť  zlaté detaily nielen v základnom odtieni, ale aj s prímesou žltej alebo ružovej. Perfektne sa kombinujú práve s Night Watch odtieňom. Uplatnenie nájdu v podobe úchytiek, knopov vodovodných batérií a kohútikov.

    K perfektne zvolenej farebnej kombinácií sa ako čerešnička na torte pridáva ekologický duch v podobe živých rastlín a prírodných materiálov, napr. drevo alebo ručne vyrábaná keramika.