Vyžiadajte si nezáväznúcenovú ponuku Kde nás nájdete?


    Odoslaním formulára dávam týmto v súlade s § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov svoj súhlas spoločnosti ZAMA interiér s.r.o. na spracovanie mojich osobných údajov za účelom kontaktovania a zaslania obchodných ponúk.

    form_popup

    Nový pohľad na pracovný priestor

    Žijeme v časoch stierania rozdielov.

    Náš pracovný a súkromný svet, ktoré sa posledných niekoľko rokov k sebe stále viac a viac približovali, sú dnes už dokonale a neoddeliteľne prepletené. Kanceláriu máme všade a nikde. Relaxovať vieme aj v práci a pracovať aj doma.

    Pojmy ako ´nowhere office´ (kancelária nikde), ´shared office´ (zdieľaná kancelária), rezonujú nielen svetom dizajnu a nábytkárstva.

    Novo vzniknutá situácia kladie celkom iné nároky na dizajn usporiadanie priestorov. Tie sa neustále vyvíjajú, preberajúc základnú vlastnosť –  akúsi priepustnosť. Sú otvorené nielen pre profesionálne zdieľanie ale aj iné osobnejšie, personalizované aktivity.

    Zóny určené pre prácu plynule nadväzujú na zóny pre relax a odpočinok v podobe pohodlných sedení až postelí, či vybavenia pre šport a zábavu.

    Nie je preto žiadnym prekvapením, že sa tento trend odráža najmä v zariadení a nábytku interiérov a kancelárií. Nábytok v domácnostiach viac zohľadňuje ergonómiu potrebnú pre prácu a naopak. Kancelársky nábytok v sebe nesie osobnejšie prvky a detaily.

    Poďme sa spoločne v krátkosti pozrieť, akú úlohu môže v novom chápaní pracovného priestoru zohrať práve NÁBYTOK.

    zama zóny

    Relaxačno – spoločenská zóna na našom pracovisku v OC Korzo

    Nowhere Office

    Prakticky akékoľvek miesto s minimálnou konektivitou a vybavením na seba dokáže prevziať úlohu kancelárie. Domov, kaviareň, obchod s knihami, vlaková alebo autobusová stanica. Nábytkoví dizajnéri tak čelia novej výzve vytvárať samostatné prenosné moduly. Najčastejšie je to vo forme posuvných pultov, stolov a rôznych efektívnych predelení priestoru.

    Riešenia sa efektívne uplatňujú vo verejných priestoroch, ako napr. kaviarne a reštaurácie. Je potom už len na výbere zákazníka, či do podniku zavítal za prácou, alebo zábavou a odpočinkom.

    Mobilné predelenie pracovného priestoru – Focus by Zilenzio – Mattias Nero

    VOGA move

    Posuvný, sklápací a nastaviteľný pracovný stôl – VOGA

    republikken-Cafe

    Fúzia kaviarne s pracovným priestorom – Kodaň

    Shared office

    Jedným z priamych dôsledkov vývoja nových technológií a príchodu tzv. ´freelance´ekonomiky  je koncept spolupráce: spoločné pracovné priestory, ktoré sú charakterizované neformálnym prostredím a zariadením, ktoré možno podľa potreby prestaviť.

    Nábytok v zdieľaných pracovných priestorov musí vyhovieť mnohým požiadavkam zároveň. Od menších izolovaných priestorov pre tých, ktorí potrebujú pracovať osamote, alebo len krátku prestávku od ostatku kolektívu, až po veľké rokovacie stoly pre pracovné skupiny. Nesmú chýbať pohovky pre relaxáciu. A v neposlednom rade aj rôzne stojany a barové stoličky na krátke neformálne stretnutia alebo rýchle pripojenie nootebooku.

    Nevyhnutným doplnkom nábytku sú  formy predelovacích stien a panelov. Tieto by nemali byť príliš výrazné, aby nerušili celkový otvorený koncept, zároveň ale majú pomôcť s odhlučnením jednotlivých pracovných miest.

    TL_TheNewWayofWorking_P2_010

    Relaxačná zóna -MOD-Leslie Santarina

    TL_TheNewWayofWorking_P2_008

    Spoločný pracovný stôl -MOD-Leslie Santarina

    Mod-8

    Zdieľané kancelárske priestory navrhnuté mladou talentovanou dizajnérkou Leslie Santarina v duchu nového projektu nazvaného MOD , Phoenix, USA

    Ak Vás náš blog zaujal, prezrite si galériu kancelárií a pracovných priestorov, ktoré vyrábame na mieru.