Vyžiadajte si nezáväznúcenovú ponuku Kde nás nájdete?


    Odoslaním formulára dávam týmto v súlade s § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov svoj súhlas spoločnosti ZAMA interiér s.r.o. na spracovanie mojich osobných údajov za účelom kontaktovania a zaslania obchodných ponúk.

    form_popup

    10 otázok predtým ako sa rozhodnete kúpiť vstavanú skriňu

    moderná skrina s posuvnými dverami

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    1. 1. Čo je vstavaná skriňa

    Vstavaná skriňa je vždy dodávaná na mieru a tvorí pevnú súčasť priestoru interiéru. Je pevne spojená so stavebnou konštrukciou, so stropom,  podlahou alebo stenami. Z tohto vyplývajú aj výhody resp. nevýhody vstavaných skríň…

    1. 2. Výhody vstavanej skrine

    Pri klasických skriniach nie je možné maximálne využiť priestor od stropu po podlahu, alebo od steny po stenu. Vstavaná skriňa preto poskytuje výhodu najväčšieho využitia priestoru v miestnosti.

    Výroba na mieru umožňuje prispôsobiť každý detail vnútorného usporiadania políc, tyčí na vešanie, šuplíkov, resp. doplnkov pre vyšší komfort využitia vstavanej skrine.

    Možnosť vstavané skrine zladiť s ostatným interiérom. Výroba na mieru najmä u renomovaných firiem umožňuje obrovskú variabilitu pri voľbe dezénov.

    Dodanie vstavanej skrine je bez akýchkoľvek starostí s dopravou, montážou a dokonca s uprataním. Po montáži by mala byť skriňa umytá, pripravená na okamžité používanie a miestnosť  čistá ako pred montážou. Čiže ihneď po montáži by ste mali mať prvú odpoveď na otázku či bol Váš výber správny.

    1. 3. Nevýhody

    -pravdepodobné jedinou nevýhodou vstavanej skrine je už spomínaná skutočnosť, že vstavaná skriňa je pevne zabudovaná časť interiéru. To znamená, že ju nevieme posunúť, premiestniť do iného priestoru, alebo presťahovať do iného bytu a domu

    1. 4. Pozor na rozmery

    Nezabudnite, že posuvné dvere sa zasúvajú za seba. Priestor potrebný pre osadenie dverí zaberie z celkovej hĺbky skrine približne 90-100 mm. Ak teda plánujete Vašu skriňu osadiť do priestoru s hĺbkou 600mm, police vo vnútri budú mať hĺbku 500mm.

    Každý detail = Váš vyšší komfort pri používaní

    Nezabudnite, že každá vstavaná skriňa je vyrobená pre Vás na mieru. Do najmenších detailov sa dá navrhnúť umiestnenie každej jednej police, tyče na vešanie, zásuvky, alebo iných doplnkov, ktoré zvyšujú komfort používania Vašej skrine. Návrh by mal byť tvorený podľa toho, koľko osôb bude nový odkladací priestor využívať, aký je vek resp. výška týchto osôb. Čo všetko sa bude v skrini ukladať. Aký bude pomer oblečenia, ktorý sme zvyknutý ukladať na police alebo vešať na vešiaky. Využite túto skvelú možnosť prispôsobiť skriňu presne podľa vašich potrieb a verte, že skúsený predajca môže byť pre vás výborným zdrojom informácii a inšpirácie pri tvorbe návrhu.

    1. 5. Čas sú Vaše peniaze

    Rozhodnutím vlastniť vstavanú skriňu musíte byť pripravení stratiť nie málo z Vášho drahocenného času. Niekoľko hodín môže zabrať jedna, dve, tri, návštevy predajne. Ďalší čas strávite s technikom, ktorý príde zamerať priestor pre osadenie Vašej skrine priamo k Vám domov a niekoľko hodín zoberie i montáž.

    Znalosti predajcu, profesionalita technika pri zameraní a zručnosti skúsených montážnikov, môžu tvoriť obrovský rozdiel medzi časom, ktorý musíte venovať Vašej vstavanej skrini.    Váš čas má taktiež vysokú hodnotu a určite sa dá merať peniazmi.

    1. 6. A čo Vaše zdravie? Akú ma pre Vás hodnotu?

    Dnes je takmer každý výrobca nábytku pod tlakom konkurencie. Následkom je, že niektorí výrobcovia sa obracajú na dodávateľov, ktorí im dokážu dodať polotovary v tých najvýhodnejších cenách. Všetci to poznáme zo správania dodávateľov potravín a dopad na tovar na pultoch. Verte alebo neverte, ale aj nábytkári vyrobia skriňu z materiálov, pri ktorých ich vôbec nezaujíma, či spĺňajú aspoň základne normy zdravotných rizík. Nakúpia polotovar za najlacnejšiu cenu aby dokázali byť konkurencieschopní alebo aby zvyšovali svoje zisky.  Výpary formaldehydov a iných toxických látok, ktoré môžu byť použité pri výrobe drevotriesky sú potom súčasťou dodávky Vašej vstavanej skrine.

    1. 7. Pozrite sa čo dostávate za svoje peniaze

    Väčšina dodávateľov je pri výbere komponentov, ktoré tvoria Vašu vstavanú skriňu, ovplyvňovaná tými istými faktormi ako v predchádzajúcom bode. Nákup polotovarov za najnižšiu cenu z dôvodu cenovej konkurencieschopnosti  ich výrobku. Tlak konkurencie a výška zisku sú  najdôležitejšie faktory väčšiny nábytkárov pri výbere dodávateľov. Ak sa hľadajú takéto „cestičky“ ako znižovať cenu pre zákazníka nejde to bez toho, aby sa z určitých kritérií nepoľavilo. Každý z nás sa viackrát sklamal  pri výbere napr. remeselníka a má zle skúsenosti či už s prístupom, kvalitou práce alebo samotným výsledkom. Pred rozhodnutím kúpiť sa presvedčte od koho nakupujete, aké záruky vám poskytuje, či poskytnutá záruka korešponduje s kvalitou použitých materiálov a históriou firmy.

    1. 8. Aký dizajn zvoliť?  – Výber farieb

    Veľmi ťažká odpoveď. Niektorí z nás majú úplne jasnú predstavu čo chcú a ako to má vyzerať. Pre iných je to ťažké rozhodovanie. Samozrejme je vždy najlepšie poradiť sa z dizajnérom, ale ak nie je poruke malo by platiť aspoň jedno zásadné pravidlo: „Vstavané prvky / podlahy, zabudované šatníky, dvere / by nemali mať výraznú farebnosť, alebo štruktúru.  Dôvodom je skutočnosť, že tieto prvky interiéru  zostávajú na dlhšiu dobu nezmenené, po čase by sa zunovali, ale hlavne by mohli do budúcna obmedziť prípadné obmeny dizajnu celého interiéru.

    1.  9. Na záver

    Vaše dobre premyslené predstavy + znalosti predajcu sú polovicou záruky, že budete mať vstavanú skriňu, s ktorou budete dlhé roky spokojní. Predajca by mal dokázať, ak je to potrebné,  prefiltrovať Vaše predstavy a prepojiť   ergonómiu,  využiteľnosť a  požadovaný dizajn do hodnoty pre Vás, zákazníka. Spoľahlivosť dodávateľa, kvalita použitých materiálov pri výrobe sú tou druhou polovicou záruky, v niektorých prípadoch oveľa dôležitejšou.

    Prajeme Vám aby vaše rozhodnutia boli vždy TIE NAJLEPŠIE.