Vyžiadajte si nezáväznúcenovú ponuku Kde nás nájdete?


    Odoslaním formulára dávam týmto v súlade s § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov svoj súhlas spoločnosti ZAMA interiér s.r.o. na spracovanie mojich osobných údajov za účelom kontaktovania a zaslania obchodných ponúk.

    form_popup

    Ako je to vlastne s tým leskom?

    Nábytok v prevedení vysoký lesk je neustále sa vracajúcim interiérovým trendom. Raz v popredí záujmu, inokedy iba ako doplnkový akcent, ale svoje miesto a využitie si v našich interiéroch nachádza už niekoľko sezón.

     

    Táto jedinečná povrchová úprava je schopná vytvoriť, čistý súčasný a minimalistický pocit v každom interiéry. Výborne sa kombinuje s drevenými dekormi , kde vďaka kontrastu vytvára dramatický efekt.

    Ďalšou nespornou výhodou je, že lesklý povrch ako taký dokáže optický zväčšiť a presvetliť priestor, keďže svetlo odráža a nie absorbuje. Je preto výbornou voľbou napríklad pre menšie mestské byty.

    V našej praxi sa s požiadavkou na nábytok s povrchovou úpravou vo vysokom lesku stretávame veľmi často. Nielen my, ale aj dodávatelia materiálov pre nábytkárstvo tento trend v svojej ponuke reflektujú, vďaka čomu je dnes trh plný možností lesklých povrchov s rôznymi úžitkovými a estetickými vlastnosťami

    Ako sa v nich teda vyznať? Ktorý si vybrať? V nasledujúcich riadkoch Vám ponúkame krátky a stručný prehľad, ako lesk v interiéry  správne používať.

    Pri výbere lesklého materiálu zohľadňujeme tri základné aspekty:

    1. Ako veľmi má byť povrch lesklý
    2. Tvrdosť, alebo odolnosť povrchu proti poškrabaniu
    3. Cenová dostupnosť

     

    povrchy nábytok lesk

    Z hľadiska úrovne lesku

    V prípade, že je Vašou prioritou čo najvyšší stupeň lesku odporúčame siahnuť po lesklých materiáloch z akrylátu na podkladovej MDF doske. Z našej ponuky  sú to povrchy SENOSAN a SENOSAN anti scratch, ktorý ma navyše vysokú odolnosť proti poškriabaniu.

     

    Z hľadiska odolnosti

     

    Z hľadiska ceny

     

    Samostatnou kategóriu lesklých povrchov tvoria lakované materiály. Tejto kategórií ťažko prisúdiť jednoznačné vlastnosti, výsledný efekt záleží od kvality použitého podkladu a precíznosti lakovania. Výhodou lakovaných povrchov je široká škála farebnosti. Lakovanie zároveň umožňuje dosiahnuť aj ten  najvyšší stupeň lesku. Vzhľadom na technologickú zložitosť výroby však patria lakované materiály k cenovo náročnejším riešeniam. Tieto povrchy dokážu splniť aj najvyššie nároky a očakávania iba v prípade, že sú profesionálne realizované, preto sa pri ich realizácií odporúča obrátiť na skúsených remeselníkov alebo firmy.

     

    Použitie v interiéry.